Ga naar de primaire navigatie Ga naar inhoud Ga naar voettekst

BOOM AMSTERDAM:

Nieuwe programmering in het Rozentheater

27 jaar geleden introduceerde Boom Chicago improvisatie comedy aan het Nederlands publiek. Sindsdien heeft het succesvolle comedy-ensemble miljoenen mensen aan het lachen gemaakt met producties in hun theater en daarbuiten. 

Na ruim 16 jaar op het Leidseplein te hebben gewerkt, verhuisde Boom Chicago in 2013 naar het Rozentheater. Dit  historische gebouw in het hart van de Jordaan werd in 1913 geopend als bioscoop en was met meer dan 1000 stoelen destijds een van de eerste mega bioscopen in Nederland. Het gebouw heeft veel, altijd culturele functies gehad onder verschillende namen, zoals het Asta Theater (1926), De Capitol (1948) , en het Mickery theater (1972).

Boom Chicago heeft de prachtige monumentale locatie de afgelopen 7 jaar ontwikkeld tot een inspirerende,  culturele ontmoetingsplek waar internationale creativiteit centraal staat.   Nu lanceert Boom Chicago ook een een Nederlandstalige programmering onder de naam  Boom Amsterdam: een creatief aanbod voor Amsterdammers, door Amsterdammers.

Vanwege de Corona crisis en bezuinigingen of erger, vinden veel culturele producties en activiteiten geen onderdak meer in de stad of moeten ze in een andere vorm gegoten worden.

Boom Chicago wil deze producties een plek bieden onder de naam Boom Amsterdam. Meteen staat al een aantal bijzondere producties op de agenda van Boom Amsterdam:

a drawing of a face

ONBEKEND BEMIND

Iedere eerste donderdag van de maand

Ronit Palache (auteur en journalist) en Corine Koole (idem, bekend van oa Volkskrant Magazine en LINDA.) dagen onbekende mensen uit de stad en de buurt, uit hun levensverhaal te vertellen. Want iedereen heeft een verhaal: wetenschappers, kappers, immigranten, wereldverbeteraars en aartsconservatieven. Een intiem, ontroerend en spannend maandelijks interviewprogramma met live muziek van jonge muzikanten.

 

Details:

  • Elke eerste donderdag van de maand 20.15 – 21.45
  • Elke editie met een live optreden van jong aanstormend muzikaal talent.  

Tickets à 9,50 euro te verkrijgen via: https://boomchicago.nl/nl/evenementen/onbekend-bemind/

 

PROPER RADIO

Elke tweede woensdag van de maand Live in cafe BoomAmsterdam

Live radio uitzending vanuit het Rozentheater: een eclectische mix van Soul, Jazz, Funk, Avantgarde en Experimentele muziek samengesteld door de Proper Family.

Details:

LITERAIRE KWESTIES

Iedere 2de donderdag van de maand 

Een literair programma olv Hans Maarten van Den Brink (auteur en journalist) en Daan Heerma van Voss (auteur en journalist). Zij gaan in op interessante thema’s uit het literaire vak, waarbij de verhitte discussies over brandende kwesties niet uit de weg zal worden gegaan.

Details:

  • 20.15 – 21.45:
  • Tickets à 9,50 euro te verkrijgen via boomchicago.nl

 

 

Voor BoomAmsterdam zijn we altijd op zoek naar bijzondere, culturele producties.  Neem voor meer informatie contact op met Bruni Hofman via: [email protected]