Ga naar de primaire navigatie Ga naar inhoud Ga naar voettekst

BOOMAMSTERDAM

NEDERLANDSTALIG CULTUURPROGRAMMA IN HET ROZENGRACHTTHEATER

LITERAIRE ACTUALITEIT, CABARET, INTERVIEW, JONGE KUNSTENAARS, LEVENDE MUZIEK, PASTA-CAFÉ

Programma voorjaar 2022

Woensdag 20 april

20.15  Onbekend Bemind
Interviewprogramma met Corine Koole en Ronit Palache, en Live muziek

Woensdag 4 mei 

17.30  – 19.30 Café & Pasta 
Reserveer: [email protected]

21.00  Laten we Praten
Literair programma met Hans Maarten van den Brink en
Daan Heerma van Voss

Woensdag 11 mei

18.00 Café & Pasta + 19.00 ‘Night by the Young’
Reserveer: [email protected]

20.15  Kelder op Zolder
Cabaretprogramma door en met Thom Gerrits en 2 gastoptredens

 

text, calendar

BOOMAMSTERDAM CAFÉ | PASTA | PODIUM

a dining room tableVanaf woensdag 2 maart 2022  BoomAmsterdam Café | Pasta | Podium 

Wekelijks op de woensdagavond, van maart tot en met 11 mei. Zoek elkaar weer op! Drink en/of eet en/of bezoek weer een voorstelling. De literaire actualiteit wordt besproken, jonge cabaretiers staan weer op het toneel, onbekende buurtbewoners worden geïnterviewd, talentvolle muzikanten van het popconservatorium treden op, en jonge kunstenaars tonen en bespreken hun werk. Ontmoet oude en nieuwe bekenden. Wees welkom!

Café            Het café is geopend vanaf 17.00 uur

Pasta          Tussen 17.30 en 19.30 uur serveren we een pasta met brood en salade à 15 euro p.p.  Eet je mee, met meer of alleen? Reserveer je tafel en stuur uiterlijk vóór 12.00 uur op de gewenste woensdag een mail naar: [email protected]

Podium     Aansluitend kun je in de Bovenzaal vanaf 20.15 uur een voorstelling bijwonen. Zie onderstaand de verschillende programmaonderdelen voor informatie, data, en tickets.

Volg Boom Amsterdam op Instagram !

KELDER OP ZOLDER

Op de 1ste etage van Boom Chicago zit een prachtige theaterzaal met een bar en de sfeer van een echte cabaretkelder. Dit is het decor van ‘Kelder op Zolder’. Drie jonge cabaretiers spelen ieder een half uur lang de zaal aan stukken. Altijd vol variatie en energie, van kleinkunst muziek tot stand-up comedy.

Thom Gerrits, aanstormend talent en halve finalist van het Amsterdams Kleinkunst Festival, speurt de Nederlandse theaters hiervoor af. Hij verzorgt het programma en speelt iedere editie als een van de drie cabaretiers.

Do 15 sept / Do 13 okt / Do 10 nov

Een avond vol cabaret en kleinkunst door en met Thom Gerrits.

Gastoptredens: (wordt weldra bekend gemaakt)

Details:

  • Inloop om 20:45, het programma start 21:00
  • Tickets à 13,50 euro hier te verkrijgen
  • IN DUTCH

Het Nederlands cabaret is ooit geboren in de cafés van Amsterdam. Als hommage aan die geschiedenis is er nu Kelder op Zolder: een avond waar café en theater elkaar weer ontmoeten. Thom Gerrits speelt daar met door hem geselecteerde cabaretiers de sterren van de hemel.

LATEN WE PRATEN

‘Laten we praten’ is een literair programma met auteurs Hans Maarten van den Brink en Daan Heerma van Voss en maandelijks wisselende gasten uit de wereld van de literatuur.

In ‘Laten we Praten’ komen kwesties uit de literaire actualiteit aan bod, die meestal ook een maatschappelijke dimensie blijken te hebben. Doel is steeds een echt gesprek, waarin tegenstellingen niet worden aangescherpt en uitvergroot maar duidelijk en begrijpelijk worden gemaakt.

Woensdag 4 mei aflevering 7

Kom vanavond met verhalen – maar welke?

Ruim vijfenzeventig jaar heeft de Tweede Wereldoorlog in de Nederlandse literatuur gediend als stof voor verhalen en als moreel kader: een arena voor onderzoek naar wat goed is en wat fout en naar het schemergebied daartussen. Boeken over die tijd blijken nog steeds een groot publiek te trekken, denk maar aan ‘Het Hooge Nest’ van Roxanne van Iperen of de omstreden onthullingen over het verraad van Anne Frank. Maar hoe lang nog? Wordt met het sterven van de laatste getuigen die oorlog een historische periode als iedere andere? Is het niet tijd om vooral over recentere oorlogen te vertellen en daar lessen uit te trekken? Of hebben jongere schrijvers de plicht om ook de oude verhalen te herhalen?

In verband met de herdenking op 4 mei start het programma om 21.00 uur.

Gasten: Abram de Swaan, Ellen Deckwitz, Joost de Vries

Gastheren: Hans Maarten van den Brink en Daan Heerma van Voss

 

Details:

  • 21.00 – 22.30:
  • Tickets à 9,50 euro hier te verkrijgen
  • IN DUTCH

In ‘Laten we Praten’ komen kwesties uit de literaire actualiteit aan bod, die meestal ook een maatschappelijke dimensie blijken te hebben. Doel is steeds een echt gesprek, waarin tegenstellingen niet worden aangescherpt en uitvergroot maar duidelijk en begrijpelijk worden gemaakt.

ONBEKEND BEMIND

Ronit Palache (auteur en journalist) en Corine Koole (idem, bekend van o.a. Volkskrant Magazine en LINDA.) dagen onbekende mensen uit de stad en de buurt uit om hun levensverhaal te vertellen. Een intiem, ontroerend en spannend maandelijks interviewprogramma en in de pauze een optreden van maandelijks wisselende jonge muzikanten. Bij Onbekend Bemind is niets voorbereid en gebeurt alles spontaan en in het moment. Verwacht het onverwachte!

Woensdag 20 april aflevering 6

Twee voor Corine en Ronit, en het publiek, volslagen onbekende gasten worden elk een half uur op het podium geïnterviewd.   

Live muziek voor en na de interviews wordt verzorgd door Jaro van der Ven (zang) en Teun Polderman (toetsen), beiden studeren aan het Conservatorium Haarlem.

 LET OP: de voorstelling van 16 maart is wegens omstandigheden geannuleerd.

Details:

  •  20.15 – 22.00
  • Elke editie met een live optreden van jong aanstormend muzikaal talent.

Tickets à 9,50 euro hier te verkrijgen

NIGHT BY THE YOUNG

Café & Pasta and Night by the Young at the Rozentheater. Boom Chicago and the Rozentheater have a long tradition of giving young creatives a platform to show their work and reach a big(ger) audience outside of their own bubble by hosting cultural and creative events. Now, every fourth Wednesday of the month the theater will be turned into a performance stage / gallery / cinema / vegan restaurant / creative platform.

Woensdag 23 maart

We are excited to announce that we are launching our next edition of BoomAmsterdam – Night by the Young at the Rozengrachttheater.  Participating artists: Fynn van der Ziel, Dominic Mulder, Merel Wendt

DJ: Wessel Bakker

Voor BoomAmsterdam op de woensdagen zijn we altijd op zoek naar bijzondere, culturele producties. Neem voor meer informatie contact op met Bruni Hofman via: [email protected]