Ga naar de primaire navigatie Ga naar inhoud Ga naar voettekst

BOOM CHICAGO FOR BUSINESS

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS


Wat weten jullie eigenlijk over mijn bedrijf?
Meer dan je denkt … maar lang niet genoeg. Nog niet.
We sturen een korte (maar niet zo’n korte) vragenlijst die voor ons de basis is om aan de slag te gaan met de inhoud voor jullie event. De vervolgstap is een conference call of meeting om dieper in te gaan op de briefing en ervoor te zorgen dat we het echt goed begrijpen. We schrijven vervolgens scripts op maat die we nog ter goedkeuring voorleggen. We maken elke gewenste aanpassing totdat jullie helemaal tevreden zijn over de opzet van ons programma.

Waarom zouden we een stelletje comedians vertrouwen voor zo’n belangrijke bijeenkomst?
Omdat we het belangrijk vinden dat jullie event een succes is. We zijn inderdaad comedians, maar we maken echt iets dat alleen jullie publiek zal raken. Met meer dan 25 jaar ervaring weten Andrew en Pep als geen ander hoe het is om een bedrijf te leiden, een (digitale) transformatie door te maken, een nieuwe strategie te initiëren, een team te leiden en zelfs een financiële crisis te doorstaan. Het is gewoon zo dat terwijl we al die dingen doen, we ook grapjes maken.

Ik vind het best spannend om jullie te boeken.
Dat is niet echt een vraag, maar je hoeft niet zenuwachtig te zijn; we zorgen ervoor dat jullie event beter en leuker wordt. Als je twijfelt over een grap, dan passen we deze natuurlijk graag aan. Als onze bijdrage eenmaal goedgekeurd is, dan voeren we deze uit en feliciteert iedereen je met jouw gedurfde en verstandige keuze om ons in te zetten.. We drinken een paar glazen van jullie wijn en kijken uit naar jouw volgende evenement!

Wat als we het script niet leuk vinden?
Volgens mij hebben we dat net beantwoord, maar ik denk dat het de moeite waard is om het te herhalen: dit is jouw event, niet het onze. Onze hoogste prioriteit is het ondersteunen van jullie boodschap. Daarom zorgen we ervoor dat je ons script goedkeurt voordat we het uitvoeren. We vinden het geen enkel probleem om veranderingen aan te brengen of zaken weg te laten of toe te voegen.

Weet je zeker dat je de grens niet overschrijdt en mijn baas of teamleden uit verschillende culturen, landen, geslachten of wat dan ook zal beledigen?
Ik ben benieuwd wat ‘wat dan ook’ is, maar ja, dat weten we zeker. Als je naar een voorstelling komt in ons eigen theater in Amsterdam, dan spelen we wat wij hebben bedacht dat leuk is en dan kan het zijn dat dat soms een grens overgaat. Als we op locatie spelen, dan doen we dat in dienst van onze opdrachtgever. We zijn gewend om voor hele gemeleerde gezelschappen te spelen en gaan altijd met respect om met allerlei soorten diversiteit.

Hoe lang duurt dit voorbereidingsproces?
Het hangt er van af van wat je precies van ons nodig hebt. Hoe eerder je ons bij de voorbereidingen betrekt, hoe beter we kunnen helpen om het evenement zo goed mogelijk te maken. Het beste is een voorbereiding van zes weken of meer, maar natuurlijk kunnen we ook sneller schakelen als het moet. We hebben genoeg ervaring met een aantal last-minute projecten die een geweldig resultaat hadden. Met korte deadlines is het van belang dat je ons zo snel mogelijk van goede informatie voorziet en ook snel feedback geeft als we onze bijdrage ter goedkeuring voorleggen.

Deze ‘op improvisatie gebaseerde activiteiten’ … zijn dat niet een stel touchy-feely theaterspelletjes?
Nee. De improvisatievaardigheden die we op het podium gebruiken en waarop de activiteiten zijn gebaseerd, zijn relevant in het bedrijfsleven. We richten ons op de competenties en de lessen uit het improvisatietheater die bruikbaar zijn voor de dagelijkse werksituatie van de deelnemers. De activiteiten dienen als metaforen voor de grotere communicatiedoelen om jullie organisatie beter te laten werken. We leren mensen in het bedrijfsleven niet hoe ze cabaretier kunnen worden. (Daarvoor kun je terecht bij de Boom Chicago Academy).

Kunnen jullie ook projecten doen die niet op de website staan?
Wauw, dat is zo’n eenvoudige vraag dat je je bijna gaat afvragen of deze hele Q&A wel echt is. Maar natuurlijk,, we hebben ervaring met letterlijk honderden uiteenlopende opdrachten.

Komen jullie ook naar locaties buiten Amsterdam?
We doen veel opdrachten door heel Europa, maar ook daarbuiten zoals in Noord-Amerika, Azië, het Midden-Oosten en Australië. We hebben nog geen programma’s gedaan in Afrika (kom op, Attijariwafa Bank). Dus ja, we gaan overal naartoe … behalve Zwitserland.

Ons bedrijf is serieus, net als onze boodschap. We hebben te maken met gevoelige zaken. Waarom zouden we Boom Chicago betalen om er de draak mee te steken?
We realiseren ons dat het feit dat het serieus is, betekent dat mensen er mee bezig zijn. Als buitenstaanders hebben we een unieke vrijheid om de olifanten in de kamer te benoemen. Humor zorgt ervoor dat onderwerpen bespreekbaar worden die wellicht anders onder de oppervlakte blijven. Als je als organisatie het moeilijke gesprek niet aan durft te gaan, gaat het toch wel door als je er niet bij bent.
Communiceren met je team vereist hetzelfde niveau van betrokkenheid als communicatie met je klanten en relaties

Hoeveel kost dit?
(a) Het hangt ervan af wat je van ons nodig hebt en hoeveel werk het met zich meebrengt.
(b) Hopelijk ongeveer 15% meer dan je denkt. Neem contact op met Saskia Maas.

Is dit hele FAQ-format niet gewoon een excuus om saaie informatie aantrekkelijker te maken en leuker om te lezen?

Ja, dat is ons ding.

Saskia is happy to tell you more, send her an e-mail at saskia@boomchicago.nl. Do you prefer to be contacted? Fill in the form below.

  • DD slash MM slash YYYY
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.