Skip to primary navigation Skip to content Skip to footer
  • In Dutch

DE PORDERS: 100 JAAR JOHNNY JORDAAN • FEB. 8, 2024

Quick Details

General Admission
25

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat een van de grootste fenomenen uit de Nederlandse muziekgeschiedenis geboren werd; Jan van Musscher, bekend en geliefd geworden als Johnny Jordaan.

Honderd jaar Johnny…Daar moeten we in Amsterdam natuurlijk aandacht aan besteden. En dat doen we, op z’n verjaardag, met de De Porders, een bont gezelschap bestaande uit leden van het voormalige Jah6, Gotcha en Beef. In het voormalig Rozentheater in de Jordaan, waar het hoort.

Vorig jaar was er één uitverkochte voorstelling die smaakte naar meer. Een eerbetoon met eerherstel voor een gigant van een artiest.

De liedjes zijn op ska en rocksteady gezet, wat heel goed werkt, bijna alsof ’t ervoor gemaakt is. En ze worden gezongen door Paul van Musscher, de achterneef van Johnny. Met speciale gasten, want het wordt feest, dat garanderen we.

Tussen de liedjes door zal het levensverhaal van Johnny Jordaan aan bod komen, ondersteund met beeldmateriaal.

Verwacht alle klassiekers, van ‘Geef Mij Maar Amsterdam’ tot ‘Pikketanesie’, tot ‘Bij Ons In De Jordaan’ en ‘De Zon Schijnt Voor Iedereen’. In een ander jasje, maar met heel veel liefde en dichtbij het origineel.

Honderd jaar Johnny Jordaan. Twee avonden lang in Boom Chicago.

Honderd jaar geleden werd de ongekroonde koning van het Amsterdamse levenslied, Johnny Jordaan, geboren. Met twee voorstellingen in het voormalig Astra Theater aan de Rozengracht, nu Boom Chicago, gaan de Porders daar eens flink aandacht aan besteden.

Verwacht alle hits in een jasje van ska en rocksteady, compleet met het levensverhaal van één van de grootste artiesten uit Amsterdam, Johnny Jordaan.