Skip to primary navigation Skip to content Skip to footer
  • SOLD OUT
  • In Dutch

UITVERKOCHT | FEB 7: DE PORDERS VIEREN JOHNNY JORDAAN’S VERJAARDAGSFEESTJE!

Quick Details

Duur: 90 Minuten

Schema:

19:00 Event start time
Pauze
22:00 Event end time

Kaarten incl een pikketanissie
19.50

DE PORDERS PRESENTEERT:
99 JAAR JOHNNY JORDAAN
DE LEGENDE LEEFT VOORT
CONCERT: LEVENSLIEDEREN MET SKA & ROCKSTEADY SOUND VAN DE PORDERS

Ter gelegenheid van de 99-jarige verjaardag van Johnny Jordaan, presenteren De Porders een muzikaal en theatraal eerbetoon aan de meester van het levenslied.

De band, bestaande uit 8 topmuzikanten, hebben hun muzikale sporen eerder verdiend in o.a. JAH6 en Beef.

In een meer dan anderhalf uur durende voorstelling worden alle grote hits ten gehore gebracht. Een show met onverwoestbare meezingers als Bij ons in de Jordaan, Geef mij maar Amsterdam, Oh Johnny en Pikketanissie, gegoten

in ska/rocksteady stijl met onvervalst Jamainees dialect.

Maar De Porders willen het hele verhaal vertellen, via anekdotes over het niet altijd gemakkelijke leven van Johnny, en foto’s en filmfragmenten, deels uit privéarchief.

Niemand minder dan de driehoog-achterneef van Johnny, Paul van Musscher is de leadzanger van de band. Met deze show eert hij zijn familie in het algemeen en de nalatenschap van Johnny in het bijzonder.

 Johnny Jordaan is een van de grootste volkszangers van Amsterdam. Herkenbaar aan de oorspronkelijkheid van zijn ongeschoolde, heftig vibrerende stem.

Johnny Jordaan zingt als jongetje al met zijn neef Willy Alberti in buurtcafés. Hij werkt na de oorlog als zingende kelner in café De Kuil in Amsterdam en wint in 1955 een door platenmaatschappij BOVEMA georganiseerde wedstrijd om “de beste stemmen uit de Jordaan” te vinden.

Met repertoire van o.a. Harry de Groot en Pi Veriss wordt hij steeds populairder, mede door zijn samenwerking met Tante Leen (Helena Polder). Hij zingt tientallen platen vol met Jordanese liederen en maakt tournees door landen binnen en buiten Europa.

Naast alle zangactiviteiten werkt hij ook af en toe als acteur en in het cabaret (o.m. een bekende travestie-act met Fred Perrier). In 1972 wordt hij onderscheiden met de Gouden Harp van Conamus en in november 1983 wordt hem ter gelegenheid van zijn 50-jarig artiestenjubileum, een gouden speld van de Gemeente Amsterdam uitgereikt. In 1989 overlijdt Johnny op 64-jarige leeftijd.

We zullen hem nooit vergeten.

CREDITS

Met: Paul van Musscher-Zang, Jaro Renout-Zang, Pieter Both-Zang, Bas van den Biggelaar-Toetsen, Patrick Kuschel-Basgitaar, Ron Rotteveel-Drums, Marcel Cornelissen-Gitaar, Rudi de Graaff-Percussie