Ga naar de primaire navigatie Ga naar inhoud Ga naar voettekst
  • IN DUTCH

LATEN WE PRATEN

Details

General Admission
9.50

Laten We Praten

Over de literaire actualiteit

Join the event online. Audio livestream here.

We gaan iets nieuws doen. Een serie gesprekken (eerst maar eens drie) waarin we kwesties aan de orde stellen die actueel zijn voor lezers en schrijvers.

Tijdens de eerste bijeenkomst is de vraag aan de orde hoe ver je in de literatuur mag gaan in het gebruik van de stem van een ander, vooral wanneer die een andere culturele en/of genderachtergrond heeft. Wanneer wordt verplaatsen toe-eigenen? Mag een auteur alles doen, zolang het maar goed geschreven is – of is er een politieke verantwoordelijkheid die hem beperkingen oplegt? En komt dat laatste dan neer op censuur, een inperking van de vrijheid van meningsuiting?

De kwestie werd eerder dit jaar aan de orde gesteld in een open brief tegen ‘cancel culture’ in de VS en, net weer anders, in Nederland in een manifest dat door meer dan twaalfduizend mensen werd ondertekend (zie: devrijemening.nl). Schrijver Arjen van Veelen wijdde er zijn Kellendonklezing aan.

Van Veelen trapt onze avond af, waarbij hij ook op de rol van critici en uitgevers zal ingaan. Persis Bekkering, Christine Otten en de Rotterdamse stadsdichter Dean Bowen geven als eerste een reactie.

Het gesprek wordt gemodereerd door Hans Maarten van den Brink, Daan Heerma van Voss spreekt het slotwoord.

Het aantal kaarten is, door de strikte toepassing van Corona-regels, beperkt. Tijdig boeken is dus aan te raden.

Join the event online. Audio livestream here.

Gasten aflevering #1 ‘Laten we praten’:
Arjen van Veelen – Emma Curvers – Christine Otten – Dean Bowen